De bedenker, Ludomir Beneš

Ludomir Beneš groeide op in Praag-Hloubetin. Zijn ouders zagen al snel dat hij een getalenteerde jongeman was. Ze zorgde voor een persoonlijke leraar om hem te begeleiden om zijn teken en schilderkunst te ontwikkelen. Na zijn militaire dienst begon Lubomir zijn carrière bij de animatiestudio “Brothers in a t-shirt”. In deze studio leerde hij de geheimen van geanimeerde films. In 1964 leerde maakte hij zijn eerste eigen stop motion film “I beg you pardon”. Sinds die tijd maakte Lubomir diverse stop motion en handgemaakte animatie films. Samen met zijn zoon en andere specialisten begon Lubomir het bedrijf “Studio AIF” in 1988 waar hij 14 nieuwe afleveringen van Buurman en Buurman maakte. Lubomir won diverse prijzen op filmfestivals in Tsjechië en daarbuiten voordat hij in 1995 overleed.

PatMat Film s.r.o

Marek Beneš

Patmat Ltd. is een animatiestudio, opgericht in Praag door Marek Beneš, de zoon van Ludomir Beneš. PatMat Film s.r.o. is een jonge studio met zeer ervaren animators, cameraspecialisten en illustrators. De meeste mensen waren al betrokken bij het maken van de eerste afleveringen. Dit wordt gezien als een belangrijk aspect voor de studio on te zorgen dat het ontwerp, het gevoel en de stijl niet of zeer weinig afwijkt van de eerder geproduceerde afleveringen.
Een bijzonder weetje is dat het ongeveer 3 maanden duurt om 1 afleveringen van 8 minuten te maken. De klassiek stop motion opnames gebruikt 1 opname voor elke beweging op 35mm film. Er zijn ongeveer 11.000 bewegingen nodig voor elke 8 minuten film.

De studio: even binnenkijken

Linkjes

Naar de fun pagina's

Verjaardagspagina

Maak jouw eigen verjaardag decoraties. Op elk feestje succes verzekerd. Vlaggetjes, cupcakehouders en veel meer.

Knutselen

Maak jouw kijkdoos voor op je kamer. Zoek een oude schoenendoos en maak je eigen Buurman en Buurman kijkdoos.

Spelletjes

Lekker bezig zijn met leuke spelletjes en uitdagingen. Natuurlijk gratis te downloaden! AJETO!